Bryggemetoder

Filterkaffe

Filterkaffe dækker over mange metoder, bl.a. pour-over som jeg vil beskrive i den nærmeste fremtid.
De fleste tænker på drypkaffemaskiner når de hører ordet filterkaffe, f.eks. moccamaster, hvorfor jeg i dette afsnit tager udgangspunkt i drypkaffemaskiner.

Metoden er hurtig og kræver meget lidt, du skal blot fylde kaffemaskinen med vand og kaffe. Der er dog noget du kan gøre for at gøre smagsoplevelse bedre.

Afvej kaffen:

  • For at kunne garantere god kaffe hver gang er det vigtigt at følge en opskrift.
  • Opskriften på god kaffe er bl.a hvor meget kaffe du bruger under brygningen.
  • Prøv dig frem, jeg anbefaler som udgangspunkt 60 gram kaffe pr. liter vand. Er kaffen for stærk eller for svag kan du justerer mængden næste gang du brygger kaffe.
  • Når du ved hvad du kan lide kan du gentage nøjagtig samme brygning hver eneste dag.        Velbekomme

Stempelkaffe

Stempelkaffe er en simpel, men tidskrævende metode til at brygge kaffe. Tilgengæld får du en fantastisk kop  kaffe.

Vejledning:

  • Afvej kaffen: Jeg anbefaler som udgangspunkt 60 gram kaffe per liter vand, prøv dig frem.
  • Efter afvejning kommer du kaffen i stempelkanden og stiller stempelkanden på en vægt.
  • Hæld varmt vand (94-97 grader) over kaffen, mængden af vand afhænger af hvor meget kaffe der er i  stempelkanden. 
  • Rør rundt i kaffen så alt kaffe bliver vædet.
  • Lad kaffen trække i 4 minutter.
  • Fjern det øverste lag af skum og kafferester.
  • Lad kaffen stå i yderligere 5-8 minutter indtil alle kaffepartikler er bundfældet.
  • Tryk stemplet ned så kaffen trykkes ned mod bunden. Tryk ikke helt i bund da små stykker kaffe kan presses ud i kaffen, hvilket gør kaffen mere bitter.
  • Nu er kaffen klar til at blive serveret, velbekomme!
unsplash